M
loading...

Smögen klippeparadis – lille ø på Sveriges vestkyst 

Ideer til Aktiviteter

  • Bådture 
  • Nordens Ark 
  • Fisketur 
  • Lysekil Church 
  • Kajaktur 
  • Havets Hus 
  • Gamlesten 

Juni 2022

Den maleriske Klippeø Smögen er den perfekte destination, hvis man vil opleve de karakteristiske svenske fiskerlandsbyer med farverige huse og det smukke klippelandskab langs farvandet.

Smögen er især kendt for sin 600 meter lange, smalle naturhavn kaldet Smögenbryggan. Den er fyldt op med restauranter, cafeer, butikker og de farverige pakhuse. Det perfekte sted at finde de smukkeste Instagram-spots.

Farvandet

Hele farvandet omkring Smögen er fyldt med klipper. Blandt klippeskærene er der mange muligheder for at finde smukke steder at slå sig ned, bade og nyde udsigten. Hvis du er mere til at være aktiv, så tage på en vandreture og oplev området.

Sandöns

Den ene dag var vi ude at opleve Sandöns naturreservat.Lige ved naturreservatets parkering er der et børnevenligt havnebad med sand, græsplæne og en bro. Det er også her, man kan finde Sandös vandringsleder. En rigtig fin vandretur på 4,5 km blandt de smukke klipper med en smuk udsigt over Hasselösund.

Se de bedste ruter her :

Overnatning

Smögen er absolut mest populær mellem juni og august, hvor der kommer en del turister. Der er ikke mange hoteller, så book et hotel mindst 2 måneder i forvejen. Hvis man er i bil, så kan jeg anbefale at overnatte uden for øen. Vi overnattede på Vann Spa Hotel, som ligger ved Gullmar Fjord, 30 minutter i bil fra Smögen. Hotellet har egen strand, badebro, fitnessområde, 6 swimmingpools, sauna og dampbad. Udover at nyde, hvad hotellet tilbyder, kan man drage til fods på en afslappet tur i de naturskønne omgivelser.

 

Recent events
Sophienholm - Æstetisk sanseoplevelse
Mit føreste møde med Sophienholm var en æstetisk sanseoplevelse. Det så dejligt at finde sådanne oplevelser. Jeg var helt forelsket i den rustikke oase omringet af skønne planter. Allerede inden jeg drejer ind på P-pladsen ved Sophienholm og stillede bilen fra mig, var jeg kommet i en drømmende stemning.
Vesterhavet - Rubjerg Knude og Løkken
Sommerferie ved Vesterhavet. Imponerende kystskrænt, tilsandede Rubjerg Knude og lækker badestrand med de karakteristiske hvide badehuse ved Løkken.
Where

D E S T I N A T I O N Smögen

 

Om Mig

Jeg elsker at tage billeder ! Når jeg rejser, har jeg altid mit kamera med mig. Her på bloggen samler jeg mine bedste rejseminder og deler dem, så du kan blive inspireret til at tage på dine egne eventyr!
 
 
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram