M
loading...

Stevns klint – Flotte udsigt over Østersøen


Maj 2020

Jeg kan kun anbefale at gå eller cykle på den cirka 20 km lange trampesti fra Rødvig til Bøgeskov. Turen byder på den flotte udsigt over Østersøen, hvor man undervejs kommer forbi bla. kridt- og kalkbrud, Stevnsfortet og Stevns Fyr.

 

Jeg besøgte Stevns klint første gang en tidlige maj morgen i 2020, og jeg vidste med det samme, at her kommer jeg tilbage. Der var ingen mennesker, så jeg var heldig at have stedet for mig selv. Jeg parkerede ved den gamle Højerup Gl. Kirke som ligger på kanten af klinten. Her kan man opleve klintens karakteristiske buede profil fra de mange udkigs punkter. Der er også en trappe ned til vandet. Stevns Klint er kommet på UNESCO’s verdensarv liste, da man kan finde sporene fra den asteroide, der ramte Jorden for 66 millioner år siden og udslettede dinosaurerne.

se kort

Recent events
Smögen klippeparadis - lille ø på Sveriges vestkyst 
<span style="color: #000000;"><span style="font-family: Avenir;">Den maleriske Klippeø Smögen er den perfekte destination, hvis man vil opleve de karakteristiske svenske fiskerlandsbyer med farverige huse og det smukke klippelandskab langs farvandet.</span></span></p>
Sophienholm - Æstetisk sanseoplevelse
Mit føreste møde med Sophienholm var en æstetisk sanseoplevelse. Det så dejligt at finde sådanne oplevelser. Jeg var helt forelsket i den rustikke oase omringet af skønne planter. Allerede inden jeg drejer ind på P-pladsen ved Sophienholm og stillede bilen fra mig, var jeg kommet i en drømmende stemning.
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram