M
loading...

Vesterhavet – Rubjerg Knude og Løkken

August 2020

Sommerferie ved Vesterhavet. Imponerende kystskrænt, tilsandede Rubjerg Knude og
lækker badestrand med de karakteristiske hvide badehuse ved Løkken.

I sommerferien har vi haft tre overnatninger ved Løkken ved Vesterhavet. Det bedste ved Løkken er helt klart den lange, hvide sandstrand. Stranden er åben for bilkørsel og det er derfor muligt at køre i bil på selve stranden, det kan være ret praktisk hvis man er på badetur.
Jeg kan desuden anbefale en vandretur langs stranden til lyden af bølgernes brusen. Man kan ikke lade være med at nyde synet de mange hvide Badehusene, som give livet på stranden en særlig atmosfære. Går man mod nord, kan man se det enestående hus “Blå Næs” og efterfølgende kan man også opleve bunker området fra 2. Verdenskrig.

Den berømte Rubjerg Knude ligger Ca. 20 minutters kørsel d fra Løkken.
Fyret blev i efteråret 2019 flyttet 70 meter længere ind mod land, for at udvide dens levetiden før det styrter i vandet.  Området omkring fyret byder på en barsk natur, som er anderledes fra resten af Danmark. Den øverste del af knuden består af et tykt lag flyvesand, som giver følelsen af ørken. Turen fra parkeringspladsen op til selve sandbakken er lang, men også speciel. Man vandre på en sti omringet af græsmarker, med får og køer. For enden af horisonten kan man se det kontrastfulde ørkenlandskab og fyrtårnet. Det var imponerende, at se hvordan blæsten kan forme og ændre naturen. Det gik lige i hjertet da man så, hvor glad ens to årig datter blev, da hun legede i den ultimative sandkasse og kunne løb ned af de store sandbakker.

Læs mere her

Mine yndlingsbilleder fra turen

Recent events
Californien Roadtrip 
Hvem siger at en bryllupsrejse er lig med romantik og turkise oceaner med drømmestrande?
Smögen klippeparadis - lille ø på Sveriges vestkyst 
<span style="color: #000000;"><span style="font-family: Avenir;">Den maleriske Klippeø Smögen er den perfekte destination, hvis man vil opleve de karakteristiske svenske fiskerlandsbyer med farverige huse og det smukke klippelandskab langs farvandet.</span></span></p>
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram