M
loading...

Fur – Lille ø i Limfjorden

Juli 2020

Den lille ø i Limfjorden, har det skønneste bakkede landskab. På stranden kan man samle smukke muslinger og forsøge at lede efter forsteninger i de tydelige lag af aske og moler.

For at komme til øen skal man sejle med en lille færge, den sejler i pendulfart mellem Branden og Fur. Turen tager kun 4 minutter. I dagtimerne sejler færgen hvert 15. minut. Under sommer sæsonen kan der dog være lang kø. Er du på gå ben, går der en bus fra Skive station til færgelejet i Branden en gang i timen. Er du i bil som os, så er der også plads på færgen til den, det koster 120 kr og man betaler mens man sidder i bilen. 

Knudeklinterne er øens helt store seværdighed, så det var selvfølgelig et “Must see”. Vi brugte dette kort til at finde seværdighederne og ruter. Det var svært at finde ud af, hvor man skulle begynde at opleve øen, da der er mange forskellige parkeringpladser på Knuderuten.  

Jeg kan anbefalde at starte med at stoppe ved Parkeringpladsen Langstedhuller, som blev til mit yndlings natursted på Fur. Hullerne er et system af erosionsslugter udformet efter istiden. Derefter kan man holde ved Stendal Graven og Bispehuen. Det er vildt fascinerende at se øens største molergrav.  

Hvis der er tid til det, så tage til Parkeringspladsen for enden af Rødstenvej, hvor man kan komme ned til stranden og se Østklinten. Her kan man evt. tage på en vandretur på den gule rute, hvor man besøger fem seværdigheder ( Østklinten, Langstedhuller, Rødstenen, Den røde sten og Lundhavn. ) 

For at opleve nordvestlige hjørne af øen og komme helt tæt på Knude klienterne kan man overveje at parkere ved Fur Bryghus og tage den røde vandrerute, hvor man starter med at gå langs stranden til Furs nordvestlige spids kaldt Knuden. Her
er der flere smukke stier man kan følge langs Knudeklinterne, hvor man kommer op i højden eller forsætter langs kysten. Læg særligt mærke til de smukke formationer i klipperne og kig efter forsteninger. På vej tilbage til Fur Bryghus kan man stoppe ved toppen af Knudeklinterne, hvor der er en skøn udsigt mod Livø og Mors bjergtagende. Efter gåturen er der mulighed for at spise noget lækkert frokost på bryggeriet.

Kort over det vigtigeste på Fur her  

Overnatning på Fur

Det var mening at vi skulle overnatte på Fur Camping, som er en lille og hyggelig campingplads, hvor man også kan leje hytter, men alt var desværre booket. Jeg har været så heldig at finde en lille stemningsfuld, primitiv hytte på Airbnb. Vi tog det som en oplevelse. Der var alt hvad vi skulle bruge, undtagen et bad, men man kan betale for et bad ved Fur Havn, hvor der er toiletter med brusere. Når vi kiggede ud at vinduet var der en lille gård med får så hyggeligt.

Se Fur Camping her 

Se Karolines hytte her  

Lækre spisesteder på Fur

Vores yndlings spisestede på Fur var FUR Bryghus. Forretten “Porterbraiseret gris fra egen avl i panko” gik lige i hjertet. Vi fik også en hyggelig oplevelse på den unikke “Café på herrens mark”, hvor man har frit udsyn til det meste af øen.  Vi fik boghvedepandekager med fyld, hvilket var et velsmagende måltid til frokost, men der kunne godt være lidt mere på tallerknen.

 

Fur Langstedhuller
Langstedhuller.
Fur Langstedhuller
Langstedhuller.

Fur marken

Fur havn
Ved Fur havn er der mange forskellige faciliteter. Der er turistinformation og nyere toiletter og brusere. Bad : 5 kr for 10 minutter. Der er vaskemaskine og tørretumbler og en Dagli Brugsen.
Fur Bispehuen
Bispehuen står som et monument i bunden af en molergrav på det nordlige Fur.
Stendal Graven Molergravene
Stendal Graven.
Fur Molergravene
Stendal Graven.
Furs nordvestlige spids Knuden
Vandretur langs knudeklinterne på Furs nordvestkyst.
Furs nordvestkyst.
Parkeringsplads Anshede. Her er der en sti som fører ned til øens vestligste punkt Lille Knudshoved.
Fur Strand
Stranden ved Parkeringsplads Anshede.
Knudeklinterne
På nordsiden af Fur ligger Knude  klinterne. De mest imponerende molerklinter på Fur. På en strækning over 600 meter kan man se, hvordan moler og askelag er presset sammen i flager og folder.

Fur muslinger

Knudeklinterne

 

Knudeklinterne
Store Knudshoved.

Fur Knudeklinterne

Fur Knudeklinterne

Fur Solnedgang

Knudeklinterne

Fur mark

Karolines hytte
Karolines hytte.

 

Karolines hytte

Fur Bryghus
FUR Bryghus. Forretten “Porterbraiseret gris fra egen avl i panko”.
"Café på herrens mark"
Café på herrens mark.
Recent events
Californien Roadtrip 
Hvem siger at en bryllupsrejse er lig med romantik og turkise oceaner med drømmestrande?
Smögen klippeparadis - lille ø på Sveriges vestkyst 
<span style="color: #000000;"><span style="font-family: Avenir;">Den maleriske Klippeø Smögen er den perfekte destination, hvis man vil opleve de karakteristiske svenske fiskerlandsbyer med farverige huse og det smukke klippelandskab langs farvandet.</span></span></p>
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram