M
loading...

Himmelbjerget – Det ikoniske bjerg i Søhøjland

Juli 2020

Jeg glemte helt det vanvittige blæsevejr der jeg befandt mig på toppen af Himmelbjerget. Jeg beundre udsigten over højlandet med de dybe erosionskløfter og den smukke Julsø. Dagen efter kom jeg tilbage for at opleve det igen sammen med min mand.

Himmelbjerget er et “ must se ” udflugtsmål, hvis man besøger og vil opleve Midtjylland. Bjerget blev frem til midten af 1800-tallet opfattet som Danmarks højeste punkt. Det er der en god grund til, da det strækker sig 147 meter op over havets overflade. Ved Himmelbjerget er der en betalingsparkering. Der er også et Hotel, hvor der er mulighed for overnatning eller frokost på deres restaurant, som har en flot udsigt over Julsøen. Hvis der var tid til det, så vil vi tage en rutebåd fra Silkeborg, som sejler til Himmelbjerget. Det skulle være en hyggelig og romantisk tur. Fra bunden af Himmelbjerget ved Julsø går der en ca. 1.2 km sti, som man kan følge op til tårnet.

Jeg anbefaler at komme tidligt om morgenen, hvor man har det meste for sig selv. De fleste dage er der uanset årstid mange besøgende. Det koster 10 kr. at komme op i Himmelbjergtårnet. For Børn under 5 år er det gratis. Naturen er skøn, så man kan også vælge at tage på en vandretur væk fra det livlige besøgsområde. Skovene byder på fantastiske udsigtspunkter og forskellige flotte ruter. Man skal huske behageliget fodtøj, selvom det ikke er alperne så kan stigningerne mærkes.

Info om Hjejlebådene her

Se Vandrestier her

Himmelbjerget

 

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Recent events
Californien Roadtrip 
Hvem siger at en bryllupsrejse er lig med romantik og turkise oceaner med drømmestrande?
Smögen klippeparadis - lille ø på Sveriges vestkyst 
<span style="color: #000000;"><span style="font-family: Avenir;">Den maleriske Klippeø Smögen er den perfekte destination, hvis man vil opleve de karakteristiske svenske fiskerlandsbyer med farverige huse og det smukke klippelandskab langs farvandet.</span></span></p>
Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram